1034 budapest, tímár u.24., tel.: 30 396 4043 / 20 434 3486

Hegyen-Völgyön egyesület

Fórum
Persze minden a terv szerint alakult mire beértünk a Moszkva térre kisütött a nap.:)
Köszönjük a szervezést, a jó társaságot, reméljük a második félidő is jól sikerült!? Mire mi hazaértünk már a nap is kezdett "sütni" :) Piri, Ildi, Attila
Újra túrázunk, gyertek szeptemberben a Kékre!:)
Szombaton találkozunk a Kő-hegyen! Hurrá, hurrá, hurrá!!!
Tudnivalók

 
Tartalom

 

Programokra történő jelentkezés, befizetés és lemondás

Túrafajták

Tudnivalók a tagságról és a tagi jelentkezésrol 18. éven felülieknek

Tudnivalók a tagságról és a tagi jelentkezésről 18. év alattiaknak (Ifjonc tagság)
Biztosításkötés

A túrák nehézségi besorolása

Alapfelszerelés

 


 

Programokra történő jelentkezés, befizetés és lemondás

 

Ha olyan személy szeretne az Egyesület programján résztvenni, aki nem tagja az Egyesületnek, a program előtt Taggá kell válnia a megfelelő éves, vagy féléves tagdíj (a féléves tagdíj 2015. június 30-al megszűnik) befizetésével.  A tagság az összes többi kedvezmény igénybevételére is feljogosítja a résztvevőt. (lásd egyéb tagsági kedvezmények).

 

A jelentkezés a túra időpontjának megfelelő  "Jelentkezés" gombbal és a megjelenő jelentkezési lap kitöltésével történik. Kérjük a csillagos mezőket kitölteni, illetve az egyéb információkat is megadni a biztonságosabb túrázás érdekében. A jelentkezési lap kitöltése után a jelentkezőt e-mail-ben értesítjük a befizetés módjáról és a szükséges teendőkről.

 

Azon túráknál, ahol nem található jelentkezési lap a Jelentkezés a szervező által megjejlölt e-mail címen, telefonon vagy az ott található PDF formátumú jelentkezési lap kitöltésével történik. A jelentkezés beérkezése után a jelentkezőt e-mailben értesítjük a befizetés módjáról és a szükséges teendőkről. Kérdésekkel ide lehet fordulni: hegyvolgy@hegyvolgy.hu

 

A programokra a jelentkezési határidő (ha másképp nem jelezzük) a programot megelőző 30. nap. Ha addig nem történik meg a jelentkezés, illetve a szükséges díj befizetése a jelentkezés nem érvényes.

 

A részvételi díjat átutalással (CIB Bank Zrt. 10700024-43832101-51100005) vagy készpénben lehet befizetni.

 

BaráTúra esetén a jelentkezés a szervezőnél történik, a fizetést mindenki maga intézi.

 

A program lemondása bármikor lehetséges, de a jelentkezési határidő után történő lemondáskor nem áll módunkban az addig befizetett összeget visszafizetni.

 

Ha bármilyen kérdésed van kérjük, írj a hegyvolgy@hegyvolgy.hu címre.

 

 

Túrafajták

 

Hegymászás, via ferrata

 

Hegymászó túráink főleg szomszédos országok hegyeibe vezetnek. Fő célunk a hegyek szépségének felfedezése, csúcsok meghódítása, a magashegyi világ megismerése. Hegyi túráink különböző nehézségűek, amelyet minden túránál jelzünk. Mivel sok túrázó számára ismeretlen, speciális eszközökkel kell "dolgozunk" (hágóvas, köteles biztosítás), egy-egy ilyen túra kiváló lehetőséget ad új technikák kipróbálására, új ismeretek megszerzésére.

 

A Via Ferrata-át magyarul "vasalt útnak" szokták nevezni, ami annyit tesz, hogy egy mestreséges kapaszkodókkal ellátott, valamint biztosított mászóösvényen juthatunk fel szebbnél-szebb sziklafalakra, ormokra és csúcsokra! Olyan helyeket fedezhetünk fel, amelyek korábban csak sziklamászók kiváltsá ga volt! Az ilyen utakat fontos, hogy csak olyan túrázók válasszák, akik megfelelő erőnlétben vannak, illetve akiknek a magasság, kitettség nem okoz problémát. 

Via Ferrata túráink közt található kezdőknek való is, ahol bárki kipróbálhatja magát és ha megtetszett neki, a fokozatosságot és a biztonságot szem elott tartva, haladhat egyre magasabbra és meredekebb sziklákra. Bátran állíthatjuk, hogy nagy élményben lesz része minden résztvevonek!

 

Nagyhátizsák

 

A nagyhátizsák-ba olyan túrák tartoznak, amelyek a világ bármely pontjára vezethetnek. Jellemzőjük, hogy a kisbuszos kalandozás mellett a repülős utazás is előfordul, legalább 2 naptól akár több hétig is eltarthatnak és a maximális létszám 14 fő. Fő tevékenységeink: a túrázás, hegymászás és a helyi kultúra megismerése. Ilyen túra például a Gutin-gerinctúra vagy szlovéniai kalandozásaink és a montenegrói országjárás is.

 

Vízesblokk

 

A vízesblokkba, talán nem meglepő módon, olyan programok tartoznak, amelyekben a víz a meghatározó elem. Kül- és belföldre egyaránt vezetnek túráink, a drávai csorgástól egészen az ukrajani zúgókig.

 

Felfedező

 

Ebbe a kategóriába olyan területek felfedezése tartozik, ahová az Egyesület még nem szervezett túrát. Minden jelentkezőnek tisztában kell lennie azzal, hogy az ilyen túrákon lehet hirtelen programváltozás, előfordulhat, hogy  improvizálásra van szükség. Természetesen túravezetőink minden eshetőségre felkészültek, így minden előrelátható és feltételezetten bekövezhető eseményre legjobb tudásuk és tapasztalatuk szerint fognak reagálni. Mindamellett az ilyen túrák igazi kalandot nyújtanak, ugyanis a részvevőknek még nagyobb lehetőségük van a felfedezésre. Jellemzőjük továbbá, hogy a kisbuszos kalandozás mellett a repülős utazás is előfordul, eltérő hosszúak, maximális létszám 14 fő.

 

Kishátizsák

 

Belföldi egy, két, és három napos túráinkat illetjük ezzel a névvel. Jellemzőjük a kisbuszos utazás, kulcsosházban történő alvás, túrázás, bográcsos vacsorák.

 

Tekergő

 

Ha tekerni akarsz, akkor ezt a kategóriát kell közelebbről megnézned. Biciklis kirándulásaink egyelőre belföldre vezetnek, jellemzőjük: két, három nap hosszúak, fő közlekedési eszköz a bicikli és a vonat, valamint kísérőkocsi.

 

Barlangolás

 

A föld mélyét is szeretnénk megismerni, felfedezni, ezért más egyesületekkel karöltve, a barlangokba is szervezünk "barlangolásokat".

 

BaráTúra

 

A tagok által szervezett és a honlapunkon megjelenő túrák, melyekre a szervező az Egyesület segítségével tud résztvevőket toborozni. BaráTúra minden túrafajtánál előfordulhat. Információval kapcsolatban a szervezőt kell kérdezni. A BaráTúrá-ért az Egyesület nem vállal felelősséget, csupán felületet biztosít a túra hirdetésére!

  


 

Tudnivalók a tagságról és a jelentkezésrol - 18. éven felülieknek

 

Mindenkit szívesen várunk az Egyesületbe és programjainkra, akik egyetértenek célkitűzéseinkkel, melyek közül a legfontosabbak világunk felfedezése és természeti értékeink védelme. A tagsággal előnyök és kötelezettségek egyaránt járnak. Tagjaink résztvehetnek túráinkon, számukra felszerelés-kölcsönzési és vásárlási kedvezményeket biztosítunk (lásd a táblázatot lejjebb), lehetőséget arra, hogy az általa szervezett túrákat és programokat honlapunkon túratárs-toborzás céljából elhelyezze, valamint biztosítjuk honlapunkon a tagok által látogatható és szerkeszthető oldalakhoz való hozzáférést. Azonban mindenekelőtt részese lehet egy közösségnek, amely rendszeres összejöveteleket (vetítések, önkéntes munkák, farsang, HegyVölgy Napok stb.) rendez.

 

A túráinkon (információ a túrára történő jelentkezésről) egyesületi tagok vehetnek részt, ezért kérjük a túrák előtti jelentkezéseteket a féléves vagy az egész éves Tagságba!

 

A tagság az éves tagdíj, illetve a féléves tagdíj befizetésével válik érvényessé.

 

A tagdíj mértéke:

 

 

Éves tagdíj I. féléves tagdíj január 1. - június 30. között érvényes* II. féléves tagdíj július 1.-december 31. között érvényes*
Tagdíjak 5000 Ft

2015. június 30-tól megszűnik, 2000 Ft befizetésével egész évre meghosszabbítható.

2015. június 30-tól megszűnik.

Kedvezmények tagoknak
-Az Egyesület tagjai önköltségen vehetnek részt az Egyesület túráin.
 
-Az Egyesület felszereléseit térítésmentesen használhatják.
 
-Kedvezményes vásárlási lehetőség partner üzleteinkben.
 
-MTSZ tagság az adott évre.

 

 

*Amennyiben egy program a félévhatáron átnyúlik, a kezdési naptól függően tartozik az első vagy második félévbe. 

 

A tagságba történő jelentkezés a Jelentkezés menüpontban lehetséges a regisztrációs lap kitöltésével, és a kiválasztott összegű tagdíj átutalásával. A Hegyen-Völgyön Egyesület bankszámlaszáma: CIB Bank Zrt. 10700024-43832101-51100005, a közlemény rovatba kérjük, írd be az adott évet és a „Tagdíj” fajtáját.

 

Az MTSZ tagságról és érvényesítéséről:

Egyesületünk, mint a Magyar Természetbarát Szövetség (MTSZ) tagszervezete, lehetőséget biztosít - az éves tagdíat befizető tagjai számára - az adott évre érvényes MTSZ tagsági ingyenes megszerzésére. Midazoknak, akik élnének ezzel a lehetőséggel, csupán annyi a dolguk, hogy eljuttassanak egy igazolványképet (fizikailag az Egyesület címére, vagy digitálisan az Egyesület e-mail címére), az Egyesülethez, valamint megírják nevüket, lakcímüket és születési dátumukat. Az MTSZ-tagságik kiváltását a Budapesti Természetbarát Sportegyesület kerületi bizottságán keresztül intézi az Egyesület, havonta egy alkalommal. Minden hónap 15-éig összegyűjtjük az addig beérkezett igényeket, és az igényelt MTSZ igazolványt - elkészültével - postán elküldjük a tagjainknak. Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy az adminisztrációs nehézségek miatt a folyamat akár heteket is igénybe vehet!

 

További információkért írj a következo e-mail címre: hegyvolgy@hegyvolgy.hu

 


  

Tudnivalók a tagságról és a jelentkezésről 18. év alattiaknak - Ifjonc tagság

 

Minden gyermeket és fiatalt szívesen várunk az Egyesületbe. Ifjonc tagjaink ingyenesen résztvehetnek nekik szóló programjainkban,. Ezen felül rengeteg ingyenes ismeretterjesztő és készségfejlesztő tevékenységben, önkéntesmunkában is megmutathatják tehetségüket. A tagsági jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével, valamint a  tagdíj befizetésével lehetséges. A tagdíjat a következő számlaszámra kérjük átutalni:  Hegyen-Völgyön Egyesület, CIB Bank Zrt. 10700024-43832101-51100005, a közlemény rovatba kérjük, az adott évet és a „Ifjonc Tagdíj” szót beírni.

 

Az Ifjonc tagdíj 500 Ft, a Fészek programra jelentkezőknek térítésmentes.

 


 

Biztosításkötés

 

Minden külföldi túránkon kötelező az utazáshoz, illetve az extrém sportokhoz a megfelelo biztosítás.

 

Bármilyen biztosítás megfelel, ha az az esetleges balesetek esetén biztosítás nyújt. Az Egyesület segítségével mostantól az általános utasbiztosítástól kezdve a raftingra, canyoningra, via-ferratara stb. is tudunk biztosítást kötni.

 

Két módja van a biztosításkötésnek:

 

1. Ide kattintva az EUB biztosíto on-line rendszerén keresztül kötöd meg a biztosításodat.

 

2. Megadod neved, állandó lakcímed és születési dátumodat és mi minden mást elintézünk.

 

A biztosítási igényt a jelentkezési lapon kell jelezni. Az árakról és a biztosítás fajtáiról a következő táblázatban tájékozódhatsz:

 

 

Dijszabás-táblázat

 


 

A túrák nehézségi besorolása


Könnyű túrák +
Időtartam max: 2-5 óra
Szintkülönbség: Nem jelentős.
Távolság: 5-15 km
Túra fajta: kishátizsákos gyalogtúrák jól járható utakon

Közepesen nehéz túrák ++ Időtartam max: 5-8 óra
Szintkülönbség: közepes
Távolság: 15-20 km
Túra fajta: kishátizsákos, egynapos túrák kissé technikás vagy sziklás terepen.

Nehéz túrák +++
Idotartam max: 8-10 óra
Szintkülönbség: Jelentős lehet.
Távolság: Jelentős lehet.
Túra fajta: egynapos túrák, magashegyi környezetben, nehéz, technikás és sziklás terepen, szédülésmentesség fontos

Igen nehéz túrák ++++
Időtartam max: akár 10 óra felett is
Szintkülönbség: igen jelentős, nagy szintkülönbségek
Távolság: igen jelentős lehet
Túra fajta: Kitett, meredek párkányokon történo túrázás, olykori téli körülmények között; nagyhátizsákos túrák

 

Via ferrata besorolás

 

A könnyű sziklás terepen történő mászás, fizikai megeröltetés nem jelentős, erős karmunka nincs. Szédülésmentesség fontos. Nincsenek kitett falak.

B meredekebb falak, kémények, nagyobb mélység, kissé több karmunka. Szédülésmentesség fontos.

C kitett falak, alattunk lévő mélység 20-30 méter is lehet. Karmunka jelentősebb, szédülésmentesség elengedhetetlen.

D igen kitett falak, akár 100 méter mélység. Fontos az erős kar és lábmunka. Jó erönlét szükséges. Szédülésmentesség elengedhetetlen.

E nagyon kitett falak, áthajlások, nagy mélység. Sziklamászói tapasztalat szükséges, kiváló erőnlét és szédülésmentesség elengedhetetlen.

 


 

Alapfelszerelés

 

Minden túrához az adott Felszereléslistát megküldjük a jelentkezést követően. Általánosságban a következő túrafelszerelésekkel kell számolni.

 

Hegymászás

 

-kishátizsák vagy nagyhátizsák
-réteges, kényelmes öltözet, téli mászásnál: kesztyű, maszk, sapka, kamásli, aláöltözet
-vízhatlan külső réteg
-sapka, kendő
-bakancs, magasszárú cipő
-biciklis kesztyű (csak ajánlott)
-naptej
-energiában gazdag étel
-legalább 1.5 liter víz

-fényképezőgép (hogy az éves fotópályázatot megnyerhesd)

 

 

 

Via ferrata

 

-kishátizsák

-réteges, kényelmes öltözet

-vízhatlan külső réteg

-sapka, kendő

-bakancs, magasszárú cipő 

-biciklis kesztyű (csak ajánlott)

-naptej

-szükséges étel

-legalább 1.5 liter víz

 

-fényképezőgép (hogy az éves fotópályázatot megnyerhesd)

 

 

Nagyhátizsák

 

-nagyhátizsák, ami alkamas a több napos felszerelés elpakolására és cipelésére

-réteges, kényelmes öltözet

-vízhatlan külső réteg

-sapka, kendő (kesztyű, sál)

-bakancs, magasszárú cipő

-megfelelő mennyiségű étel

-alsó ruházat

-naptej (hegy túrákhoz)

-tisztasági felszerelés

-megfelelő mennyiségű víz

 

-kishátizsák a napi túrákhoz

-sátor, hálózsák, derékalj (táborozáskor)

 

-fényképezőgép (hogy az éves fotópályázatot megnyerhesd)

 

 

Vizesblokk

 

Rafting esetén a felszerelést biztosítjuk.

 

Vízitúrákhoz:

 

-fürdőruha

-pólók, rövidnadrágok (minél kevesebb annál jobb)

-egy váltás meleg ruha

-vízhatlan külső réteg

-naptej

-tisztasági felszerelés

-szandál vagy vizes cipő

-vizhatlan, erős zsák (sittes), amibe a cuccod befér (erről mi is gondoskodunk)

 

 

-sátor, hálózsák, derékalj (táborozáskor)

 

-fényképezőgép (hogy az éves fotópályázatot megnyerhesd)

 

 

Felfedező

 

-nagyhátizsák, ami alkamas a több napos felszerelés elpakolására és cipelésére

-réteges, kényelmes öltözet

-vízhatlan külső réteg

-sapka, kendő (kesztyű, sál)

-bakancs, magasszárú cipő

-megfelelő mennyiségű étel

-alsó ruházat

-naptej (hegy túrákhoz)

-tisztasági felszerelés

-megfelelő mennyiségű víz

 

-kishátizsák a napi túrákhoz

-sátor, hálózsák, derékalj (táborozáskor)

 

-fényképezőgép (hogy az éves fotópályázatot megnyerhesd)

 

 

Kishátizsák

 

-kishátizsák

-réteges, kényelmes öltözet

-vízhatlan külső réteg

-sapka, kendő

-bakancs, magasszárú cipő 

-naptej (nyáron)

-szükséges étel

-legalább 1.5 liter víz

 

-fényképezőgép (hogy az éves fotópályázatot megnyerhesd)

 

 

Tekergő

 

-biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban lévő bicikli

-kishátiszák vagy bicikliszsák (ha több napos akkor nagyobb zsák)

-réteges, kényelmes öltözet

-vízhatlan külső réteg

-sapka, kendő

-kényelmes cipő 

-naptej (nyáron)

-tisztasági felszerelés

-szükséges étel

-legalább 1.5 liter víz

 

-sátor, hálózsák, derékalj (táborozáskor)

 

-fényképezőgép (hogy az éves fotópályázatot megnyerhesd)

 

 

BaráTúra

 

Az aktuális túrafajtának megfelelő felszerlés, válassz az előző lehetőségek közül.

Belépés
Regisztráció / Tagi jelentkezés
Megosztás


Események
« 2019. október »
HKSzCsPSzV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Következő túráink